Suspendarea din functie a judecatorului Dragos Calin, presedintele Forumului Judecatorilor din Romania

Data: 11 mai 2021, 17:47 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1929 afisari

Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara va discuta miercuri, 12 mai 2021, suspendarea din functie a unuia dintre cei mai cunoscuti judecatori din Romania. Este vorba despre judecatorul Dragos Calin (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti, presedintele Forumului Judecatorilor din Romania.Astfel, judecatorii din CSM analizeaza suspendarea din functie a lui Calin pana la finalizarea procedurii disciplinare, masura prevazuta de art. 52 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. De asemenea, Sectia pentru judecatori a CSM va discuta si posibilitatea suspendarii din functie pana la finalizarea procedurii disciplinare si fata de alti doi judecatori: Laurentiu Marius Grecu de la Tribunalul Mehedinti si Alina Mihaela Gioroceanu de la Tribunalul Olt. Cei trei sunt vizati de un dosar disciplinar deschis de Inspectia Judiciara in legatura cu mai multe discutii purtate pe Facebook, in care se aduceau critici unor colegi magistrati si fostului ministru al Justitiei Catalin Predoiu.


Pe de alta parte, pe ordinea de zi a aceleasi sedinte a Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara figureaza dosarele disciplinare ale judecatoarei Cristina Coarna de la Judecatoria Braila si ale judecatoarei Adriana Veronica Galis de la Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatoarea Cristina Coarna de la Judecatoria Braila este acuzata de posibila comitere a abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. m) teza a II-a, s) si t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 constand in “nerespectarea altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”, “utilizarea unor expresii inadecvate in cuprinsul hotararilor judecatoresti sau al actelor judiciare ale procurorului ori motivarea in mod vadit contrara rationamentului juridic, de natura sa afecteze prestigiul justitiei sau demnitatea functiei de magistrat” si “exercitarea functiei cu grava neglijenta, daca fapta nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni”.

Judecatoarea Adriana Veronica Galis de la Curtea de Apel Bucuresti este acuzata de posibila comitere a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. r) teza I din Legea 317/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor constand in “neredactarea sau nesemnarea hotararilor judecatoresti, in termenele prevazute de lege”.

 

*Cititi aici ordinea de zi a Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.