The Impact of the ECHR on Democratic Change in Central and Eastern Europe. Judicial Perspectives (editori: Iulia Motoc si Ineta Ziemele)

Data: 09 august 2016, 14:53 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1778 afisari

Cambridge University Press a publicat volumul The Impact of the ECHR on Democratic Change in Central and Eastern Europe. Judicial Perspectives, editat de judecatorii Iulia Motoc (foto), ales din partea Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, si Ineta Ziemele, din cadrul Curtii Constitutionale a Letoniei, fost presedinte al Sectiei a IV-a a Curtii de la Strasbourg.


Potrivit descrierii oferite de editura, lucrarea analizeaza efectele sistemului Curtii Europene a Drepturilor Omului asupra dreptului intern, a politicii si a realitatii din noile state-membre din Europa centrala si de est. Cu contributia unor actuali si fosti judecatori CEDO si ai Curtilor Constitutionale, cartea ofera o perspectiva din interior a relatiei dintre statele central- si est-europene si CEDO, analizand rolul fundamental jucat de Curtea de la Strasbourg in procesul de democratizare, in special in domeniile dreptului la libertate, dreptului de proprietate, libertatii de exprimare si drepturilor minoritatilor.

Judecatorii care au colaborat cu Iulia Motoc si Ineta Ziemele la redactarea volumului The Impact of the ECHR on Democratic Change in Central and Eastern Europe. Judicial Perspectives sunt Dean Spielmann, Luzius Wildhaber, Ledi Bianku, Alvina Gyulumyan, Davit Melkonyan, Khanlar Hajyev, Faris Vehabovic, Ksenija Turkovic, Jasna Omejec, Ales Pejchal, Julia Laffranque, Karoly Bard, Martins Mits, Danute Jociene, Mirjana Lazarova-Trajkovska, Ilo Trajkovski, Nebojsa B. Vucinic, Lech Garlicki, Ireneusz Kondak, Crina Kaufmann, Anatoly I. Kovler, Dragoljub Popovic, Tanasie Marinkovic, Milan Blasko, Mihal Kucera, Jan Zobec si Ganna Yudkivska.

Cartea poate fi achizitionata de pe site-ul editurii Cambridge University Press, la pretul de 155 dolari.


Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.