ccf

Tic-tac pentru Danilet in dosarul cu traficantii

Data: 22 June 2022, 20:20 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1952 afisari

Judecatorul suspendat Cristi Vasilica Danilet (foto) de la Tribunalul Cluj – dublu exclus din magistratura de catre Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii – si-ar putea afla in vacanta judecatoreasca soarta intr-un dosar disciplinar.Miercuri, 22 iunie 2022, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM a stabilit pentru 6 iulie pronuntarea in cauza nr. 4/J/2022, unde Inspectia Judiicara l-a trimis in judecata disciplinara pe Danilet pentru abaterea de la art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „exercitarea functiei cu grava neglijenta”.

Art. 99/1 alin. 2 din acelasi act normativ prevede: „Exista grava neglijenta atunci cand judecatorul sau procurorul nesocoteste din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material ori procesual”.

Cauza are in vedere faptul ca in februarie 2021, Vasilica Danilet a dispus arestarea preventiva a trei inculpati acuzati de DIICOT trafic de droguri de risc si de mare risc, pronuntand in acest sens incheierea penala nr. 191/C/2021 in dosarul nr. 747/117/2021. Plasati in arest preventiv, cei trei inculpati au formulat contestatie impotriva incheierii lui Vasilica-Cristi Danilet, aceasta fiind admisa in 24 februarie 2021, cand judecatorii Gheorghe Valentin Chitidean si Claudia Ilies de la Curtea de Apel Cluj au dispus, prin incheierea penala nr. 30/2021, pronuntata in aceeasi cauza 747/117/2021, desfiintarea in intregime a incheierii lui Danilet, trimiterea cauzei spre rejudecare la Tribunalul Cluj si punerea de indata in libertate a inculpatilor.

CA Cluj a constatat ca incheierea de arestare preventiva emisa de Danilet nu a fost motivata. In plus, acelasi Cristi Danilet a uitat sa treaca durata arestului preventiv, dispunand practic o arestare pe termen nedeterminat.

Judecatorul Cristi Vasilica Danilet si-a dat seama de greseala facuta fix in ziua in care Curtea de Apel Cluj a judecat contestatia inculpatilor fata de incheierea de arestare pe care o dispusese. Astfel, in 24 februarie 2021, cu cateva ore inaintea judecarii contestatiei, Danilet a facut o indreptare de eroare materiala, trecand durata arestului preventiv. Totusi, in incheierea de eliberare din arest a inculpatilor, completul Chitidean-Ilies de la CA Cluj a subliniat ca lipsa duratei arestului preventiv nu reprezinta o eroare materiala evidenta, ci o omisiune.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.