ccf

Tic-tac pentru Onea si Negulescu

Data: 02 March 2020, 11:57 | autor: L.J. | 3 comentarii | 2470 afisari

Procurorul suspendat Lucian Onea (foto stanga) si fostul procuror Mircea Negulescu (foto dreapta) au primit o lovitura luni, 2 martie 2020.


Mai precis, judecatoarea Hermina Iancu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat ca este legal rechizitoriul nr. 21/P/2018 prin care Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie i-a trimis in judecata pe Lucian Onea si Mircea Negulescu pentru fapte comise pe vremea cand cei doi activau la DNA Ploiesti. Pe cale de consecinta, judecatoarea Iancu a dispus inceperea judecatii in dosarul Onea-Negulescu.

Totusi, hotararea Herminei Iancu nu este definitiva.

Minuta ICCJ din dosarul nr. 1916/1/2019/a1:

Respinge, ca nefondate, cererile si exceptiile invocate de inculpatii Onea Lucian Gabriel si Negulescu Mircea. Constata legalitatea sesizarii Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu rechizitoriul nr. 21/P/2018 din data de 12 iulie 2019 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, privind pe inculpatii Onea Lucian Gabriel si Negulescu Mircea, precum si legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala. Dispune inceperea judecatii in cauza privind pe inculpatii Onea Lucian Gabriel si Negulescu Mircea. Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta de Camera de consiliu, azi, 2 martie 2020”.

Amintim ca Lucian Onea si Mircea Negulescu au fost trimisi in judecata la 15 iulie 2019 pentru felul in care cei doi l-au constrans pe fostul deputat Vlad Cosma sa formuleze un denunt fictiv impotriva lui Sebastian Ghita, in numele unui asa-zis cetatean moldovean Serghei Petrus (click aici pentru a citi).

Acuzatiile formulate de SIIJ sunt dupa cum urmeaza:

1. Lucian Onea:

- participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare

- represiune nedreapta

- cercetare abuziva

- instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii, a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata

2. Mircea Negulescu:

- participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare

- complicitate la represiune nedreapta

- instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii, a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Comentarii

# Alex date 3 March 2020 18:44 0

Sper sa primeasca 10 ani fiecare. Mizeriile astea doua. Se pregateste si Savu Alfred sa intre la bulau

# Ana Kosa Maran date 2 March 2020 14:50 0

Nacazu'!

# NM date 2 March 2020 13:01 +1

daca da domnu le trimit un pachet la Rahova in ce 10 ani care sper sa ii primeasca, iar doamna honea poate o gasesc facand cu mana la "ocazie"....

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.