ccf

Toni Neacsu dezvaluie bomba cu ceas amorsata de Parlament in magistratura

Data: 31 January 2020, 12:30 | autor: L.J. | 3 comentarii | 1808 afisari

Avocatul Adrian Toni Neacsu (foto) dezvaluie vineri, 31 ianuarie 2020, bomba cu ceas amorsata de catre Parlament in magistratura.


Este vorba despre situatia creata ca urmare a votului privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru judecatori si procurori (click aici pentru a citi).

Mentionam ca 18 martie 2020 este data la care Curtea Constitutionala a Romaniei ar putea solutiona exceptia de neconstitutionalitate ridicata de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie fata de legea votata in Parlament. In acest context, Toni Neacsu avertizeaza ca pana atunci magistratura romana s-ar putea confrunta cu un val de cereri de pensionari, mai ales ca 454 de judecatori si 256 de procurori sunt deja eligibili, avand implinita vechimea de 25 de ani.

In ceea ce priveste legea in sine, Adrian Toni Neacsu nu are nicio indoiala ca ea va fi desfiintata de CCR, fie numai si pentru faptul ca nu a respectat procedura parlamentara de adoptare.

Postarea de pe Facebook a fostului judecator si membru CSM:

Pana la transarea neconstitutionalitatii vadite a legii privind eliminarea pensiei de serviciu a magistratilor si grefierilor riscul cel mai mare pentru sistem este depopularea lui masiva prin iesirea la pensie in masa in conditiile legislative mai favorabile de astazi. Termenul de solutionare este destul de indelungat (18 martie) ceea ce inseamna ca in perioada urmatoare cel mai probabil va urma un val de cereri de iesire intempestiva din sistem. Din datele oficiale ale CSM rezulta ca la 1.01.2020 erau imediat pensionabili (vechime 25 de ani) 454 de judecatori si 256 de procurori.

Personal sunt convins ca intreg demersul din parlament a fost unul doar populist, politicienii avand grija sa se asigure ca legea pe care o dau este neconstitutionala si nu va trece de Curtea Constitutionala. E doar circ pentru popor.

Un simplu exemplu, care arata ca legea este neconstitutionala in intregul ei, pentru motive extrinseci, intrucat nu putea fi data de Camera Deputatilor ci doar de Senat si Camera Deputatilor in sedinta comuna.

Potrivit art 73 alin (3) lit. c) din Constitutie prin lege organica se reglementeaza "statutul deputatilor si al senatorilor, stabilirea INDEMNIZATIEI si a celorlalte drepturi ale acestora".

Potrivit art. 65 alin. 2 lit. j) din Constitutie Camerele isi desfasoara lucrarile in sedinte comune pentru stabilirea statutului deputatilor si al senatorilor, stabilirea INDEMNIZATIEI si a celorlalte drepturi ale acestora.

Prin PL 292/2019 Camera Deputatilor (deci nu Parlamentul in sedinta comuna) a modificat Legea 96/2006 abrogand prevederile referitoare la INDEMNIZATIA pentru limite de varsta (art. 49 si 50) a parlamentarilor.

Deputatii si partidele s-au asigurat deci ca legea nu poate ramane lege si va fi trantita de CCR.

Merita insa haosul creat?”

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Masoreth date 2 February 2020 11:10 0

VAI NOUĂ căci Adoratorii Vițelului de Aur ne interpretează legi, ne dau pedepse, ne vorbesc filozofie. Plebea pruoastă și nătângă așteaptă de la Judecătorii săi „să judece poporul cu judecată dreaptă”, „să nu strice Legea, să nu caute la faţă şi să nu ia mită, [care] orbeşte ochii înţelepţilor şi strâmbă pricinile drepte”, „să caută Dreptatea şi iar Dreptatea”, așa cum li-i înscrisă misiunea socială în Tabla Legii și când colo, scârnăviile ipocrite și depravate dănțuiesc în orgiastice benchetuieli idolatrice, aducând ablații, ofrande și jertfe BOULUI DE AUR.

# Edelweiss - Ivory Tower Masoreth date 2 February 2020 11:08 0

”Copiii Mamonei, închinători la Mormanul de Aur” Frăsuiala impostorilor cu robe din zilele acestea își are și partea ei bună. Căci s-a creat un precedent. După cum este bine-știut, din anale, chronici și historii, acest corp al magiștrilor nu a fost niciodată unit N-au fost uniți nici când li s-a spurcat demnitatea deuteronomică a profesiei lor prin admiterea în rândurile lor a Marilor Porci Negri. N-au fost uniți nici când li s-au modificat după ureche, noaptea ca hoții, condițiile de admitere în profesie, pentru a se face loc de suculentă sinecură alae-lor de netoți și netoate și cohortae-lor de amante, liubovnice, țiitoare, cumetre, cumetri et ejusdem farinae. N-au fost uniți nici când s-a schimbat legislația în ritmul cu care se schimbă colțunii din picioare. N-au fost uniți nici când practica unitară a instanțelor a devenit o reflectare anacronică a zicalei „câte bordeie, atâtea obiceie” N-au fost uniți juzii nici măcar când binomul SRI-DNA a pus șaua și căpăstrul pe ei, transformându-i în plăvani supuși, cu privirea lacrimogen-duioasă ațintită în pământ de usturimea și asprimea jugului ce le apăsa grumazul. Daaaaar, când este vorba despre MAMONA și al său idol - BANUL, ei bine, iacătă că s-a produs și în Rröemenika ce nu se credea a fi posibil: întreg corpul profesional al magistraților și al argaților scribi cu tastatură rezonează la unison, în unanimitate de opinie și acțiune. BAAAAAANUL este singurul liant, este singurul imbold, este singurul temei existențial al acestor Rozătoare. MORMANUL este singurul catalizator care a putut să-i reunească în convergență de atitudine pe acești trepăduși cu minte scurtă, caracter de păduche și pretenții de Titani. Vaaai, ce greață mi-e că sunt nevoit să trăiesc în așa șandrama de țară, cu oameni atât de mici ca anvergură de caracter puși să joace roluri sociale atât de mari și atât de nobile. VAE VICTIS! cu asemenea... magistrați.

# DODI date 31 January 2020 20:36 +2

Din păcate dintre cei care vor pleca din sistem sunt foarte puțini acoperiți, descoperiți, lingăi sau pupincuriști. Aceștia vor rămâne în continuare să execute întocmai, cu celeritate și fără remușcare toate ordinele primite pe linie de ”serviciu” de la SRI.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.