ccf

TRAFIC DE INFLUENTA DE APROXIMATIV 1.500.000 EURO - “A pretins foloase necuvenite constand in procent din profitul obtinut din derularea contractului”

Data: 06 June 2019, 11:59 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1510 afisari

Prin Rechizitoriul din 14 martie 2019 in dosarul 14/P/2018, DNA l-a trimis in judecata pe ZOTA IONEL, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

“In perioada 2009 - 2013, in contextul desfasurarii unor proceduri de achizitie servicii informatice de catre trei societati din domeniul energiei electrice, inculpatul Zota Ionel a pretins de la mai multi oameni de afaceri comisioane cuprinse intre 12% si 20% fie din valoarea contractelor fie din profitul obtinut de acestia din derularea viitoare a contractelor ce urmau sa le fie atribuite.
Banii respectivi au fost pretinsi in contul exercitarii unei pretinse influente pe care inculpatul afirma ca o are asupra conducerii celor trei firme beneficiare a serviciilor pentru a favoriza societatile oamenilor de afaceri in contextul obtinerii contractelor respective.
In acelasi context, inculpatul Zota Ionel a primit, prin intermediul unor firme pe care le controla, de la reprezentantii a doua dintre societatile care au incheiat contracte de furnizare servicii IT suma totala de 6.973.315 lei”.

Solutia

Dispun:

Trimiterea in judecata a inculpatului ZOTA IONEL,

pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, in forma continuata, prev. de art. 291 alin. 1 C.p. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. si art.5 C.p. (4 acte materiale)”.


Extras din rechizitoriu:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.