Trei judecatoare, suspendate din functie

Data: 23 februarie 2021, 15:38 | autor: L.J. | 2 comentarii | 11620 afisari

Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din CSM a suspendat din functie trei judecatoare in sedinta de luni, 22 februarie 2021.


Este vorba despre Ileana Alexandru si Neluta Marinica Tudorache (ambele de la Tribunalul Calarasi), precum si despre Cristina Coarna, de la Judecatoria Braila.

Cele trei magistrate au fost suspendate in baza art. 52 alin. 1 teza a II-a din Legea nr. 517 privind Consiliul Superior al Magistraturii: „Pe durata procedurii disciplinare, sectia corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din functie a magistratului, pana la solutionarea definitiva a actiunii disciplinare, (...) daca procedura disciplinara este de natura sa aduca atingere grava prestigiului justitiei. Masura suspendarii poate fi reevaluata oricand pe durata judecarii actiunii disciplinare, pana la pronuntarea hotararii de catre sectia corespunzatoare”.

Mentionam ca niciuna dintre cele trei judecatoare nu a fost trimisa in judecata disciplinara – de aceea nu apar abaterile disciplinare de care sunt acuzate.

Iata minuta din dosarul nr. 1/J/2021 (Ileana Alexandru si Neluta Marinica Tudorache):

Cu majoritate,

Admite sesizarea din oficiu.

In temeiul dispozitiilor art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicata, din oficiu, dispune suspendarea din functie a doamnei Tudorache Neluta Marinica, judecator in cadrul Tribunalului Calarasi pana la finalizarea procedurii disciplinare ce face obiectul lucrarii Inspectiei Judiciare nr.21-484.

In temeiul dispozitiilor art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicata, din oficiu, dispune suspendarea din functie a doamnei Alexandru Ileana, judecator in cadrul Tribunalului Calarasi pana la finalizarea procedurii disciplinare ce face obiectul lucrarii Inspectiei Judiciare nr.21-484.

Cu opinie separata in sensul respingerii sesizarii din oficiu privind suspendarea din functie a doamnelor Tudorache Neluta Marinica si Alexandru Ileana, judecatori in cadrul Tribunalului Calarasi in temeiul art.52 alin.(1) teza a- II-a din Legea nr.317/2004 republicata, ca neintemeiata”.

Prezentam minuta din cauza nr. 2/J/2021 (Cristina Coarna):

Cu majoritate,

Admite sesizarea din oficiu.

In temeiul dispozitiilor art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicata, din oficiu, dispune suspendarea din functie a doamnei Cristina Coarna, judecator in cadrul Judecatoriei Braila pana la finalizarea procedurii disciplinare ce face obiectul lucrarii Inspectiei Judiciare nr.21-568.

Cu majoritate,

In temeiul dispozitiilor art.48/1 alin.(1) din Legea nr.317/2004 republicata stabileste un termen de 5 zile pentru efectuarea verficarilor prealabile in lucrarea nr. 21- 568.

Cu opinie separata in sensul respingerii sesizarii din oficiu privind suspendarea din functie a doamnei Cristina Coarna, judecator in cadrul Judecatoriei Braila in temeiul art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicata, ca inadmisibila.

Cu opinie separata in sensul respingerii reducerii, din oficiu, a termenului de efectuare a verificarilor prealabile in lucrarea Inspectiei Judiciare nr. 21-568”.

Amintim ca judecatoarea Coarna a facut inconjurul presei in prima jumatate a lunii februarie dupa ce a eliberat din arest preventiv si trimiterea in arest la domiciliu a unui inculpat pentru pedofilie, motivand in felul urmator (citatele apar in hotararea Tribunalului Braila, care au infirmat solutia Cristinei Coarna, trimitandu-l pe inculpat in arest preventiv):

Cu titlul de exemplu, instanta de fond a considerat ca un atentat terorist care sa genereze victime multiple, un omor care sa starneasca frica generala ar putea justifica masura arestarii preventive. (...)

In prezenta cauza, faptele inculpatului, desi reprobabile nu sunt de o asa gravitate incat sa fi generat o rumoare sociala de amploare, o reactie a societatii din care sa rezulte ca oamenii considera faptele sale ca punandu-le in pericol viata, existenta in vreun fel. Nu au existat iesiri in strada, proteste in presa.

Fata de acest aspect, instanta de fond a considerat ca in cauza se impune o masura preventiva, dar in niciun caz cea mai grea, deoarece in cazul infractiunilor de genocid, atentat terorist, omor calificat, crime impotriva umanitatii nu ar mai exista temei de luarea a vreunei masuri preventive, uciderea celor vinovati ramanand singura sanctiune, dar nereglementata de lege. Cum inculpatul nu poate fi ucis, nu poate fi lapidat in piata publica, instanta de fond a considerat ca acesta poate fi plasat la domiciliu in arest pentru 60 de zile de la 22.12.2020 pana la 20.02.2021 inclusiv”.

Comentarii

# Ioan-Laurentiu COCAN date 22 martie 2021 22:48 0

De 31 ani sunt grav acuzat pentru crime necomise in DP nr.2956/98 ICCJ! Am facut numeroase CERERI de REVIZUIRE si CONTESTATIE IN ANULARE, cerând PROBAREA ACUZATIILOR, DISJUNGERE si ACHITARE! Toate cererile mi-au fost RESPINSE la ICCJ, de COMPLETE DE JUDECATĂ INCOMPATIBILE cf. art.64/3 NCpp! Magistrații apar de mai multe ori in complete, aceeasi cauza! Sunt plimbat la CCJ de 31 ani in procese ABUZIVE, FORMALE de 1-3 minute, PUS LA PLATA si RESPINS! Când si CINE intervine in STOPAREA ACESTORA? Ultimul proces- DP nr 3040/1/20 ÎCCJ! Astept interventia organelor abilitate! Cer ACHITSREA!

# aura kaminschi date 14 martie 2021 09:58 -3

mult mult prea putin in comparatie cu procesele pierdute la CEDO .....dar mai ales cu judecatorii si procurorii analfabetzi functionali cu diplome cumparate iar ei snut vai mama noastra a JUSTITZIABILILOR care cadem nevinovatzi pe mana unor asemenea specimene de PRIMATE INVOLUATE si tzinute pe salarii GRASE NEMERITATE .....TOT SISTEMUL JUDICIAR DIN RROMANICA ESTE UNDERGROUND......suntetzi RUSINEA ROMANILOR.....

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.