Ultima prelungire pentru un judecator care si-a cumparat apartamentul foarte ieftin (Hotararea)

Data: 05 ianuarie 2021, 18:08 | autor: L.J. | 0 comentarii | 3029 afisari

Un judecator care si-a cumparat apartamentul cu o suma derizorie a obtinut ultima prelungire din partea Consiliului Superior al Magistraturii.


Ne referim la judecatorul Eugen Mortu de la Tribunalul Galati, despre care Adevarul.ro a relatat in 2011 ca urma sa-si cumpere de la Consiliul Judetean Galati un apartament evaluat la 800 de lei, datorita unei hotarari judecatoresti definitive. Si nu doar Mortu, ci si alti judecatori locali, precum si mai multi angajati ai CJ Galati.

De data aceasta, la 10 decembrie 2020, Sectia pentru judecatori din CSM i-a acordat lui Eugen Mortu avizul anual pentru mentinerea in functie dupa implinirea varstei de 65 de ani. CSM a publicat marti, 5 ianuarie 2021, hotararea nr. 1448/2020 a Sectiei pentru judecatori.

Acesta este al cincilea astfel de aviz obtinut de catre judecatorul Mortu din partea CSM incepand cu data de 22 noiembrie 2016. Inca din aprilie 2008, Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor permite ca magistratii sa poata fi mentinuti in functii intre 65 si 70 de ani, dar numai pe baza de avize anuale primite din partea sectiilor corespunzatoare ale CSM. Or, avand in vedere ca Eugen Mortu este nascut la data de 22 martie 1952, rezulta ca aceasta este cea din urma prelungire legala de care poate beneficia.

>> Hotararea nr. 1448/2020 a Sectiei pentru judecatori

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.