ccf

Universitatea Bucuresti actioneaza in judecata Ministerul Educatiei dupa taierea drastica a locurilor la admitere ale celor mai vechi si mai prestigioase universitati romanesti

Data: 12 April 2018, 14:39 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1681 afisari

Prof. univ. dr. Mircea Dumitru (foto), rectorul Universitatii din Bucuresti si prof. univ. dr. Marian Preda, presedinte al Senatului Universitatii din Bucuresti anunta ca Universitatea din Bucuresti va actiona Ministerul Educatiei in contencios administrati. Anuntul a fost facut de conducerea Universitatii din Bucuresti in data de 11 aprilie 2018 si vine dupa ce Ministerul Educatiei a anuntat reducerea locurilor la admitere pentru "cele mai vechi si mai prestigioase universitati romanesti, universitatile din Consortiul Universitaria".


 

Intr-o scrisoare de protest adresata ministrului Educatiei, Valentin Popa, conducerea Universitatii din Bucuresti isi exprima determinarea de a afla "prin ce miracol 'criteriile' de alocare a cifrelor de scolarizare pentru toamna acestui an au penalizat universitatile din Consortiu si le-au recompensat pe aproape toate celelalte."

In acest sens, precizeaza prof. univ. dr. Mircea Dumitru si prof. univ. dr. Marian Preda, reducerea numarului de locuri la admitere va avea un impact devastator pentru Universitatea Bucuresti, al carei buget va fi "vaduvit" de circa 9 milioane lei, pentru doctorat fiind preconizat un impact de peste 3,6 milioane de lei, in timp ce la master si la licenta de 5,4 milioane de lei.

Scrisoarea de protest a conducerii Universitatii din Bucuresti:

"Despre triumful mediocritatii si al gastilor politice – Scrisoare de protest a conducerii Universitatii din Bucuresti referitoare la alocarea cifrei de scolarizare

Catre studentele, studentii, profesorii si absolventii Universitatii din Bucuresti

 

Catre toti cei carora le pasa,

Despre triumful mediocritatii si al gastilor politice

Domnii Valentin Popa si Gigel Paraschiv lovesc din nou!

De data aceasta, si cu binecuvantarea domnului Liviu Dragnea si a d-nei Viorica Dancila.

Dupa ce, probabil, domnul Valentin Popa a decis, spre beneficiul public si personal, sa staruie, cu mai mare atentie, asupra “literelor” si nu ne-a mai desfatat, in ultima vreme, cu pronuntari publice, iata ca acum trece si la cifre. Te-ai astepta, nu-i asa, din partea unui distins inginer, care, dupa cum declara, “nu are intotdeauna toate cuvintele la domnia sa”, ca macar aici, in domeniul cifrelor, sa arate o ireprosabila rigurozitate.

Cu ura si cu razbunare, dl. Ministru Popa, alaturi de colegii sai de partid, dl. Dragnea si d-na Dancila, au taiat drastic din locurile la admitere ale celor mai vechi si mai prestigioase universitati romanesti, universitatile din Consortiul Universitaria, si le-au impartit cu generozitatea boierilor medievali noilor cetati de scaun ale invatamantului universitar romanesc.

Este lipsita de orice justificare rationala scaderea arbitrara a numarului de locuri repartizate Universitatii din Bucuresti pentru anul universitar 2018 – 2019, pe toate cele trei cicluri de studii: licenta, cu 60 de locuri mai putin; master, cu 335 de locuri mai putin, adica cu 10% mai putin decat anul trecut; iar la doctorat, poate va intrebati cate locuri a primit Universitatea? Stim ca studiul facut serios nu e pe placul domniilor lor, poate si de aceea au taiat din “pixul de demnitar” 59 de locuri, adica 17% fata de locurile din anul precedent.

Cum ne va afecta? Simplu: numai la doctorat, reducerea va avea un impact de peste 3,6 milioane de lei, in timp ce la master si la licenta, suma cu care bugetul Universitatii va fi vaduvit este de 5,4 milioane de lei.

Trebuie sa le spunem studentilor nostri, absolventi de licenta sau de master la drept, stiinte politice, filosofie, istorie sau litere, ca din grija partidului, incepand din toamna, locurile lor se duc la universitati locale, infiintate dupa 1989, universitati al caror prestigiu abia daca poate trece dincolo de limitele propriei regiuni. Si atunci, nu putem decat sa le facem o “modesta propunere” studentelor si studentilor nostri: din toamna, sa se duca sa isi faca masteratul sau doctoratul la tractoare, paduri sau ingineria motostivuitoarelor. Fara ifose de stiinte umaniste. Oricum, pentru a conduce Romania, iti trebuie, mai nou, diploma de inginer, luata de la universitati de anticamera politica.

Este un timp al polemicii si un timp al deciziilor institutionale sobre si lucide! Va anuntam ca Universitatea din Bucuresti va actiona Ministerul Educatiei in contencios administrativ, pentru ca vrem sa aflam prin ce miracol “criteriile” de alocare a cifrelor de scolarizare pentru toamna acestui an au penalizat universitatile din Consortiu si le-au recompensat pe aproape toate celelalte.

Prof. univ. dr. Mircea Dumitru

Rector, Universitatea din Bucuresti

Prof. univ. dr. Marian Preda

Presedinte Senat, Universitatea din Bucuresti"

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.