ccf

Universitatile „Titu Maiorescu” Bucuresti, „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si Universitatea din Craiova au finalizat Proiectul "Modernizarea legislatiei nationale in contextul uniformizarii dreptului la nivel european si implicatiile socio-politice asupra sistemului administrativ"

Data: 08 December 2015, 14:16 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2493 afisari

Demarat la data de 8 aprilie 2014, Proiectul POSDRU ID 141699 – "Modernizarea legislatiei nationale in contextul uniformizarii dreptului la nivel european si implicatiile socio-politice asupra sistemului administrativ" – a ajuns la final. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, dedicat cercetatorilor doctoranzi si postdoctoranzilor, cu scopul de a dezvolta studiile de cercetare stiintifica de excelenta postdoctorala si doctorala si de a asigura sprijin financiar pentru doctoranzi si postdoctoranzi in vederea participarii la programele de pregatire doctorala si de cercetare postdoctorala avansata.


Partenerii Proiectului - Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Universitatea din Craiova - au organizat, in perioada 26-29 noiembrie 2015, la Hotelul Mara din Sinaia, o Reuniune Finala, care a adunat la un loc doctoranzi, postdoctoranzi, profesori universitari romani, experti, coordonatori stiintifici si responsabili tutoriali.

Acest ultim eveniment din seria activitatilor desfasurate in cadrul Proiectului POSDRU ID 141699 a avut scopul de a reuni toti membrii grupului-tinta, doctoranzi si postdoctoranzi, pentru prezentarea rapoartelor finale ale cercetarilor stiintifice demarate in cele 20 de luni de proiect.

In cadrul Reuniunii finale de la Sinaia, din perioada 26-29 noiembrie 2015, organizatorii evenimentului au asigurat doctoranzilor si postdoctoranzilor inscrisi in PROIECTUL POSDRU ID 141699 cadrul necesar pentru sustinerea rapoartelor finale, moderatorii fiecarei grupe creand mediul adecvat pentru schimbul de opinii, de argumente juridice si concluzii pentru participanti.

In acest sens, in cadrul ultimei Reuniuni finale de la Sinaia au fost formate sapte grupe cu specializarizarile Drept privat, Drept penal, Securitate si siguranta nationala, Drept public si Drept international si european:

Grupa 1 – Sectiunea Drept privat (1) moderata de prof.univ.dr. Iosif R.Urs si lector.univ.dr. Violeta Slavu, formata din 20 de participanti

Grupa 2 – Sectiunea Drept privat (2) moderata de prof.univ.dr. Smaranda Angheni si lector.univ.dr. Petruta Ispas, formata din 20 de participanti

Grupa 3 – Sectiunea Drept penal (1) moderata de prof.univ.dr. Alexandru Boroi si lector.univ.dr. Teofil-Emil Panc, formata din 12 participanti

Grupa 4 – Sectiunea Drept penal (2) moderata de prof.univ.dr. Tudorel Toader, formata din 13 partipanti

Grupa 5 – Sectiunea Securitate si siguranta Nationala moderata de prof.univ.dr. Gheorghe Toma, formata din 14 participanti

Grupa 6 – Sectiunea Drept public moderata de lector.univ.dr. Ioana Costea si lector.univ.dr. Marius Balan, formata din 19 participanti

Grupa 7 – Sectiunea Drept international si european moderata de prof.univ.dr. Nicolae Voiculescu si prof.univ.dr. Adrian Severin, formata din 20 de participanti.

De altfel, in ultima zi a evenimentului a avut loc conferinta de inchidere a proiectului, organizata in Sala de Conferinta a Hotelului Mara din Sinaia.

POSDRU ID 141699, in cifre

De-a lungul celor 20 de luni de desfasurare a proiectului POSDRU ID 141699, din 8 aprilie 2014 si pana in 7 decembrie 2015, Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Universitatea din Craiova au urmarit si dus la indeplinire obiectivele asumate in cadrul proiectului, contribuind astfel la imbunatatirea procesului continuu de formare a cercetatorilor post-doctorat si a doctoranzilor, la dezvoltarea abordarii interdisciplinare a dreptului si stiintelor administrative, relatiilor internationale atât la nivel national, cât si la nivel european, urmarind furnizarea pe piata muncii a unor specialisti, practicieni sau cercetatori inalt calificati spre o cercetare stiintifica de excelenta,la cresterea numarului beneficiarilor programelor ce vizeaza dezvoltarea studiilor de cercetare stiintifica de excelenta post-doctorala si doctorala, asigurandu-se totodata sprijin financiar pentru doctoranzi si post-doctoranzi pentru sustinerea participarii la programele de pregatire doctorala si de cercetare post doctorala avansata.

Gratie Proiectului POSDRU ID 141699 "Modernizarea legislatiei nationale in contextul uniformizarii dreptului la nivel european si implicatiile socio-politice asupra sistemului administrativ" , organizat in parteneriat de Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Universitatea din Craiova s-a reusit dezvoltarea unei scoli de cercetare stiintifica de excelenta prin asigurarea competentelor stiintifice necesare celor 75 de doctoranzi prin integrarea acestora in echipa proiectului de cercetare si perfectionarea competentelor stiintifice necesare celor 43 de cercetatori post-doctorali pentru asigurarea unei cercetari stiintifice de excelenta in cadrul proiectului.

Totodata, in urma desfasurarii Scolii de vara, a celor 2 conferinte internationale, a celor 2 vizite de studiu externe din Franta si Spania la care au participat 20 de cercetători postdoctorat, a celor 22 de stagii externe, cu o durata de 1-3 luni, in centre de cercetare universitara din Franta, Spania, Italia, Germania si Grecia la care au participat 22 de doctoranzi, a celor 63 de stagii interne din Bucuresti, Iasi si Craiova la care au participat 63 de doctoranzi si cerecetatori post-doctori, si a acelor 16 work-shop-uri tematice in care au fost prezentate 236 de lucrari, s-a reusit intarirea rezolutiei pentru urmarea carierei de cercetator stiintific si cresterea determinarii, motivatiei profesionale, dar si sociale si implicarii in activitatea stiintifica performanta a cercetatorilor, inclusiv formarea unor elite in cadrul acestui corp de cercetatori stiintifici, precum si dezvoltarea unor colaborari, parteneriate institutionale si unor grupuri de cercetatori/echipe de lucru centrate pe aceiasi axa de interes si obiective stiintifice, in scopul asigurarii unui flux informational, destinat unor colaborari interdisciplinare generatoare de ridicate satisfactii stiintifice, dar si de dezvoltare a unor metodologii si asimilarea unor bune practici derivate din analiza comparativa a scolilor doctorale, vizitate in cadrul strategiilor derulate prin intermediul proiectului.

Toate aceste activitati desfasurate in cadrul Proiectului POSDRU ID 141699 au condus la posibilitatea ca in viitor sa fie posibila implementarea rezultatelor cercetarilor de excelenta in beneficiul persoanelor juridice de drept privat sau public, in beneficiul sistemului administrativ national, raportat la relatiile internationale, in care si România, ca stat suveran, este parte, in beneficiul, deci, al societatii.

In cadrul Proiectului POSDRU ID 141699, conform statisticilor realizate de organizatorii Proiectului, au fost obtinute 28 de titluri de doctor, au fost prezentate un numar de 281 de lucrari stiintifice – programe doctorale, dintre care un numar de 221 au fost si publicate, au fost prezentate un numar de 184 de lucrari stiintifice – cercetare post-doctorala, iar 219 astfel de lucrari stiintifice au fost publicate.

Trebuie precizat ca proiectul POSDRU ID 141699 "Modernizarea legislatiei nationale in contextul uniformizării dreptului la nivel european si implicatiile socio-politice asupra sistemului administrativ" a fost realizat gratie implicarii echipei de management si implementare, formata din 38 de experti care au asistat proiectul pe termen lung si scurt, si personalului auxiliar si administrativ, format din 7 membri.


Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.