Universitatile „Titu Maiorescu” Bucuresti, „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si Universitatea din Craiova au finalizat Proiectul "Modernizarea legislatiei nationale in contextul uniformizarii dreptului la nivel european si implicatiile socio-politice asupra sistemului administrativ"
Data: 08 December 2015, 14:16 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2614 afisari
Demarat la data de 8 aprilie 2014, Proiectul POSDRU ID 141699 – "Modernizarea legislatiei nationale in contextul uniformizarii dreptului la nivel european si implicatiile socio-politice asupra sistemului administrativ" – a ajuns la final. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, dedicat cercetatorilor doctoranzi si postdoctoranzilor, cu scopul de a dezvolta studiile de cercetare stiintifica de excelenta postdoctorala si doctorala si de a asigura sprijin financiar pentru doctoranzi si postdoctoranzi in vederea participarii la programele de pregatire doctorala si de cercetare postdoctorala avansata.
Partenerii Proiectului - Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Universitatea din Craiova - au organizat, in perioada 26-29 noiembrie 2015, la Hotelul Mara din Sinaia, o Reuniune Finala, care a adunat la un loc doctoranzi, postdoctoranzi, profesori universitari romani, experti, coordonatori stiintifici si responsabili tutoriali.
Acest ultim eveniment din seria activitatilor desfasurate in cadrul Proiectului POSDRU ID 141699 a avut scopul de a reuni toti membrii grupului-tinta, doctoranzi si postdoctoranzi, pentru prezentarea rapoartelor finale ale cercetarilor stiintifice demarate in cele 20 de luni de proiect.
In cadrul Reuniunii finale de la Sinaia, din perioada 26-29 noiembrie 2015, organizatorii evenimentului au asigurat doctoranzilor si postdoctoranzilor inscrisi in PROIECTUL POSDRU ID 141699 cadrul necesar pentru sustinerea rapoartelor finale, moderatorii fiecarei grupe creand mediul adecvat pentru schimbul de opinii, de argumente juridice si concluzii pentru participanti.
In acest sens, in cadrul ultimei Reuniuni finale de la Sinaia au fost formate sapte grupe cu specializarizarile Drept privat, Drept penal, Securitate si siguranta nationala, Drept public si Drept international si european:
Grupa 1 – Sectiunea Drept privat (1) moderata de prof.univ.dr. Iosif R.Urs si lector.univ.dr. Violeta Slavu, formata din 20 de participanti
Grupa 2 – Sectiunea Drept privat (2) moderata de prof.univ.dr. Smaranda Angheni si lector.univ.dr. Petruta Ispas, formata din 20 de participanti
Grupa 3 – Sectiunea Drept penal (1) moderata de prof.univ.dr. Alexandru Boroi si lector.univ.dr. Teofil-Emil Panc, formata din 12 participanti
Grupa 4 – Sectiunea Drept penal (2) moderata de prof.univ.dr. Tudorel Toader, formata din 13 partipanti
Grupa 5 – Sectiunea Securitate si siguranta Nationala moderata de prof.univ.dr. Gheorghe Toma, formata din 14 participanti
Grupa 6 – Sectiunea Drept public moderata de lector.univ.dr. Ioana Costea si lector.univ.dr. Marius Balan, formata din 19 participanti
Grupa 7 – Sectiunea Drept international si european moderata de prof.univ.dr. Nicolae Voiculescu si prof.univ.dr. Adrian Severin, formata din 20 de participanti.
De altfel, in ultima zi a evenimentului a avut loc conferinta de inchidere a proiectului, organizata in Sala de Conferinta a Hotelului Mara din Sinaia.
POSDRU ID 141699, in cifre
De-a lungul celor 20 de luni de desfasurare a proiectului POSDRU ID 141699, din 8 aprilie 2014 si pana in 7 decembrie 2015, Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Universitatea din Craiova au urmarit si dus la indeplinire obiectivele asumate in cadrul proiectului, contribuind astfel la imbunatatirea procesului continuu de formare a cercetatorilor post-doctorat si a doctoranzilor, la dezvoltarea abordarii interdisciplinare a dreptului si stiintelor administrative, relatiilor internationale atât la nivel national, cât si la nivel european, urmarind furnizarea pe piata muncii a unor specialisti, practicieni sau cercetatori inalt calificati spre o cercetare stiintifica de excelenta,la cresterea numarului beneficiarilor programelor ce vizeaza dezvoltarea studiilor de cercetare stiintifica de excelenta post-doctorala si doctorala, asigurandu-se totodata sprijin financiar pentru doctoranzi si post-doctoranzi pentru sustinerea participarii la programele de pregatire doctorala si de cercetare post doctorala avansata.
Gratie Proiectului POSDRU ID 141699 "Modernizarea legislatiei nationale in contextul uniformizarii dreptului la nivel european si implicatiile socio-politice asupra sistemului administrativ" , organizat in parteneriat de Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Universitatea din Craiova s-a reusit dezvoltarea unei scoli de cercetare stiintifica de excelenta prin asigurarea competentelor stiintifice necesare celor 75 de doctoranzi prin integrarea acestora in echipa proiectului de cercetare si perfectionarea competentelor stiintifice necesare celor 43 de cercetatori post-doctorali pentru asigurarea unei cercetari stiintifice de excelenta in cadrul proiectului.
Totodata, in urma desfasurarii Scolii de vara, a celor 2 conferinte internationale, a celor 2 vizite de studiu externe din Franta si Spania la care au participat 20 de cercetători postdoctorat, a celor 22 de stagii externe, cu o durata de 1-3 luni, in centre de cercetare universitara din Franta, Spania, Italia, Germania si Grecia la care au participat 22 de doctoranzi, a celor 63 de stagii interne din Bucuresti, Iasi si Craiova la care au participat 63 de doctoranzi si cerecetatori post-doctori, si a acelor 16 work-shop-uri tematice in care au fost prezentate 236 de lucrari, s-a reusit intarirea rezolutiei pentru urmarea carierei de cercetator stiintific si cresterea determinarii, motivatiei profesionale, dar si sociale si implicarii in activitatea stiintifica performanta a cercetatorilor, inclusiv formarea unor elite in cadrul acestui corp de cercetatori stiintifici, precum si dezvoltarea unor colaborari, parteneriate institutionale si unor grupuri de cercetatori/echipe de lucru centrate pe aceiasi axa de interes si obiective stiintifice, in scopul asigurarii unui flux informational, destinat unor colaborari interdisciplinare generatoare de ridicate satisfactii stiintifice, dar si de dezvoltare a unor metodologii si asimilarea unor bune practici derivate din analiza comparativa a scolilor doctorale, vizitate in cadrul strategiilor derulate prin intermediul proiectului.
Toate aceste activitati desfasurate in cadrul Proiectului POSDRU ID 141699 au condus la posibilitatea ca in viitor sa fie posibila implementarea rezultatelor cercetarilor de excelenta in beneficiul persoanelor juridice de drept privat sau public, in beneficiul sistemului administrativ national, raportat la relatiile internationale, in care si România, ca stat suveran, este parte, in beneficiul, deci, al societatii.
In cadrul Proiectului POSDRU ID 141699, conform statisticilor realizate de organizatorii Proiectului, au fost obtinute 28 de titluri de doctor, au fost prezentate un numar de 281 de lucrari stiintifice – programe doctorale, dintre care un numar de 221 au fost si publicate, au fost prezentate un numar de 184 de lucrari stiintifice – cercetare post-doctorala, iar 219 astfel de lucrari stiintifice au fost publicate.
Trebuie precizat ca proiectul POSDRU ID 141699 "Modernizarea legislatiei nationale in contextul uniformizării dreptului la nivel european si implicatiile socio-politice asupra sistemului administrativ" a fost realizat gratie implicarii echipei de management si implementare, formata din 38 de experti care au asistat proiectul pe termen lung si scurt, si personalului auxiliar si administrativ, format din 7 membri.
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
-
C.C.R. 16 November 2023, 10:53
MOTIVAREA CCR PE CUMULUL PENSIEI CU SALARIUL – Decizia 521/2023: “Legea criticata conditioneaza dreptul la pensie de neexercitarea dreptului la munca, limitandu-l pana la anihilare”
-
RECURSURI IN INTERESUL LEGII 23 September 2022, 14:32
EXECUTAREA SILITA – Recursul in interesul legii, admis de ICCJ
-
RECHIZITORII 24 August 2022, 17:13
NOUL RECHIZITORIU DIN DOSARUL REVOLUTIEI – „Militarii l-au recunoscut pe Iliescu Ion ca fiind noul sef de stat si de guvern, noul comandant suprem al Fortelor Armate Romane”
-
HOTARARI CIVILE 22 August 2022, 11:13
TAXA JUDICIARA DE TIMBRU - Decizia ICCJ 71/2022
-
C.C.R. 11 August 2022, 18:08
REGIMUL JURIDIC AL CONTRAVENTIILOR - Decizia CCR 365/2022
-
CONTENCIOS 28 July 2022, 09:46
COMPETENTA INSTANTEI – Solutia Inaltei Curti
-
RECURSURI IN INTERESUL LEGII 26 July 2022, 11:40
SOLUTIA DE CLASARE. Inalta Curte a lamurit problema
-
C.C.R. 21 July 2022, 14:16
STATUTUL FUNCTIONARILOR PUBLICI – Exceptie admisa la CCR
-
RECURSURI IN INTERESUL LEGII 15 July 2022, 12:39
SPORURILE BUGETARILOR – Decizia ICCJ dupa sesizarea procurorului general
-
HOTARARI CIVILE 13 July 2022, 18:17
VOUCHERELE DE VACANTA. Apel respins
-
HOTARARI CIVILE 08 July 2022, 14:51
VARSTA DE PENSIONARE – Dezlegare de drept a Inaltei Curti
-
RECURSURI IN INTERESUL LEGII 28 June 2022, 15:58
BANII MAGISTRATILOR – A fost admisa sesizarea Procurorului General
-
RECURSURI IN INTERESUL LEGII 24 June 2022, 11:33
CODUL DE PROCEDURA CIVILA – Recurs in interesul legii
-
C.C.R. 23 June 2022, 15:48
LEGEA PENTRU COMBATEREA EVAZIUNII - CCR a dat verdictul
-
HOTARARI CIVILE 22 June 2022, 13:03
LEGEA INSOLVENTEI – Dezlegare de drept a Inaltei Curti. Decizia
-
C.C.R. 17 June 2022, 11:22
PENSIILE SPECIALE – Decizia prin care CCR a declarat legea neconstitutionala
-
C.C.R. 03 December 2021, 20:57
ART. 88 CPP – Sesizare admisa de CCR: “Dispozitiile art. 88 alin. (2) lit. b) din Codul de procedura penala sunt constitutionale in masura in care...”
-
C.C.R. 04 November 2021, 13:24
DECIZIA CCR PE STAREA DE ALERTA – Hotararea Parlamentului nr.5/2020 este neconstitutionala
-
C.C.R. 27 October 2021, 10:19
OBIECTIA PRESEDINTELUI, ADMISA DE CCR – Modificarea art. 369 din Legea 286/2009 privind Codul penal
-
HOTARARI CIVILE 25 October 2021, 16:44
DEZLEGARE CHESTIUNE DE DREPT – Decizia ICCJ dupa sesizarea Tribunalului Bucuresti
-
C.C.R. 25 October 2021, 16:21
NECONSTITUTIONALITATE IN LEGEA POLITISTULUI – Decizie pe art. 583 alin. 4 teza I din Legea 360/2020 privind statutul politistului
-
C.C.R. 12 May 2021, 15:19
NECONSTITUTIONALITATE IN CPP – Motivarea Curtii Constitutionale privind sintagma „cu exceptia imprejurarilor care privesc existenta infractiunii” din art.52 alin.(3) din Codul de procedura penala
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii