ccf

UNJR, AMR SI APR solicita Plenului CSM revocarea Hotararii nr. 636/15.06.2015 (Plangerea pralabila)

Data: 05 August 2015, 13:15 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2299 afisari

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, Asociatia Magistratilor din Romania si Asociatia Procurorilor din Romania au inaintat, luni 3 august 2015, catre presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Marius Tudose, o plangere prealabila formulata impotriva Hotararii nr. 636 din data de 15 iunie 2015 a Plenului CSM, solicitand revocarea in intregime a acesteia, ca nelegala.


Prin hotararea nr. 636 din 15 iunie 2015, Plenul Consiliului a respins solicitarea trimisa de asociatiile profesionale ale magistratilor din Romania de a pune la dispozitia acestora informatii transmise de Serviciul Roman de Informatii si a decis ca afirmatiile facute de seful Directiei Juridice din cadrul Serviciului Roman de Informatii, generalul Dumitru Dumbrava, cuprinse intr-un interviu publicat pe site-ul juridice.ro in data de 30.04.2015, nu sunt de natura a aduce atingere independentei sistemului judiciar.

Semnatarii plangerii sustin ca hotararea CSM a fost adoptata "prin incalcarea dispozitiilor art. 29 alin. 4 din Legea 317/2004 republicata privind obligatia de a motiva hotararea, a dispozitiilor cuprinse in art. 30 alin. (1) din aceeasi lege, prin interpretarea si aplicarea gresita a sensului si continutului notiunii 'de independenta sau impartialitatea ori (..) suspiciuni cu privire la acestea', precum si a dispozitiilor art. 33 din HG nr. 585/2002 pentru aprobarea Standardelor nationale de protectie a informatiilor clasificate in Romania".

>>Plangerea prealabila formulata de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, Asociatia Magistratilor din Romania si Asociatia Procurorilor din Romania impotriva Hotararii nr. 636 din data de 15 iunie 2015 a Plenului CSM

>>Hotararea nr. 636/15.06.2015 a Plenului CSM

foto: jud. Natalia Roman, presedinte al Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.