ccf

ACTUL CONSTATATOR CA MIJLOC DE PROBA – JS3, sentinta nr. 15843/10.11.2011, cauza Alina Nicoleta Ghica vs. Brigada Rutiera: „Simplele afirmatii ale petentei referitoare la inexistenta indicatorului 'oprirea interzisa' prin care se sustine o situatie de fapt contrara celei retinute prin procesul-verbal nu fac dovada netemeiniciei acestuia, in lipsa altor elemente probatorii cu care sa se coroboreze si care sa infirme acest act constatator, care reprezinta si el un mijloc de proba”

Data: 09 August 2016, 10:28 | autor: A.P. | 0 comentarii | 2828 afisari

Prin sentinta civila nr. 15843/10.11.2011 pronuntata in dosarul nr. 14358/301/2011, Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti a respins ca neintemeiata plangerea contraventionala formulata de petenta Alina Nicoleta Ghica impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei seria CC nr. 4356494/01.10.2009, in contradictoriu cu DGPMB – Brigada de Politie Rutiera.


Sentinta nr. 15843/10.11.2011. Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti

pres. Iulia Elena LAZAR

Obiectul dosarului: plangere contraventionala.

Solutia: „Respinge plangerea formulata de petenta Ghica Alina Nicoleta, (...), in contradictoriu cu intimata DGPMB – Brigada Rutiera, cu sediul in Bucuresti, sector 3, str. Logofat Udriste, nr. 9-15, ca neintemeiata. Irevocabila”.

>>Sentinta nr. 15843/10.11.2011 pronuntata de Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti, in dosarul nr. 14358/301/2011

Extras din sentinta:

In privinta probatiunii, este de remarcat ca petentul ar trebui sa faca dovada contrarie celor consemnate in procesul-verbal doar in situatia in care probele administrate de organul constatator pot convinge instanta in privinta vinovatiei 'acuzatului' dincolo de orice indoiala rezonabila.

Or, procesul-verbal a fost incheiat in urma constatarilor personale ale agentului de politie, ceea ce inseamna ca sarcina probei ii revine petentului.

Simplele afirmatii ale petentei referitoare la inexistenta indicatorului 'oprirea interzisa' prin care se sustine o situatie de fapt contrara celei retinute prin procesul-verbal nu fac dovada netemeiniciei acestuia, in lipsa altor elemente probatorii cu care sa se coroboreze si care sa infirme acest act constatator de acuzare, care reprezinta si el un mijloc de proba de sine statator in proces. (...)

Referitor la individualizarea sanctiunii aplicate, instanta apreciaza ca aceasta a fost in mod corect realizata de catre agentul constatator in conditiile in care str. Doamnei este o strada ingusta, cu sens unic, si astfel, prin fapta sa, petenta a afectat fluenta traficului rutier”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.