ccf

Esec la Inalta Curte: “Nesubliniind relevanta pe care o prezinta in raport cu solutia instantei de fond”

Data: 26 May 2020, 15:04 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2016 afisari

Prin Decizia 204/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat recursul declarat de reclamant.

Prin cererea adresata Curtii de Apel Craiova, sectia contencios administrativ si fiscal, reclamantul A. a chemat in judecata parata Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, solicitand anularea Deciziei nr. x din 21.07.2015 si a procesului-verbal incheiat la data de 27.05.2015, ca fiind nelegale si netemeinice.

Prin Sentinta civila nr. 170 din 12 aprilie 2016 Curtea de Apel Craiova, sectia contencios administrativ si fiscal, a respins actiunea formulata de reclamantul A., in contradictoriu cu parata Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

Impotriva Sentintei civile nr. 170 din 12 aprilie 2016 pronuntata de Curtea de Apel Craiova, sectia contencios administrativ si fiscal, reclamantul A. a declarat recurs, invocand prevederile art. 488 alin. (1) pct. 8 C. proc. Civ.

Prin motivele de recurs, recurentul nu formuleaza critici concrete privind nelegalitatea hotararii instantei de fond, ci reia criticile formulate in cererea de chemare in judecata.

Intimata Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a depus intampinare prin care a invocat exceptia nulitatii recursului, pentru nemotivare.

Minuta ICCJ:

“Admite exceptia nulitatii recursului. Anuleaza recursul declarat de reclamantul A. impotriva Sentintei civile nr. 170 din 12 aprilie 2016, pronuntata de Curtea de Apel Craiova, sectia contencios administrativ si fiscal. Definitiva”.

Extras din decizia ICCJ:

“Inalta Curte constata ca cererea de recurs nu cuprinde motivele de nelegalitate pe care recurentul isi intemeiaza cererea.

De asemenea, daca motivele de recurs sunt confuze, imprecise si generale, iar dezvoltarea acestora nu permite analizarea hotararii recurate in cadrul niciunui motiv de casare din cele prevazute de art. 488 din Noul C. proc. civ., aceasta nelegalitate a cererii de recurs este sanctionata cu nulitatea.

Inalta Curte, analizand cererea de recurs si sustinerile recurentului, remarca caracterul nesistematizat si nestructurat al caii de atac in motive care sa vizeze nelegalitatea sentintei atacate.

Deoarece recurentul nu s-a conformat exigentelor cerute de instanta, neindicand in cererea de recurs vreunul din motivele de casare prevazute de art. 488 C. proc. civ. si nu a formulat critici care sa permita incadrarea lor, din oficiu, intr-unul din cazurile expres si limitativ prevazute de acest text de lege, rezumandu-se la expunerea unor succesiuni de fapte si afirmatii, pe care nu le-a structurat din punct de vedere juridic, nesubliniind relevanta pe care acestea o prezinta in raport cu solutia instantei de fond, Inalta Curte va aplica sanctiunea nulitatii recursului”.

>>Decizia Inaltei Curti


Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.