ccf

Tribunalul Iasi, precizari despre un incident petrecut in sala de judecata

Data: 15 April 2020, 13:11 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2185 afisari

Tribunalul Iasi – prin vocea purtatoarei de cuvant Elena Raluca Isepciuc (foto 1) – a facut miercuri, 15 aprilie 2020, o serie de precizari despre un incident petrecut intr-o sala de judecata a aceleiasi instante.


Este vorba despre amendarea cu 5.000 de lei (maximul legal) a avocatului Gheorghe Potomeanu (foto 2) de catre judecatoarea Georgiana Stefan, in 25 februarie 2020, in timpul procesului omului de afaceri Gruia Stoica. Presa locala a relatat ca Potomeanu – care il apara pe alt om de afaceri inculpat in dosar (Vasile Didila) – o rugase pe judecatoare sa-i dea voie sa paraseasca sala, intrucat i se facuse rau, fiind diabetic. (Gasiti detalii pe Dezvaluirea.ro.)

In replica, Tribunalul Iasi precizeaza ca avocatul facuse deja mai multe cereri de recuzare a Georgianei Stefan si ca solicitase sa fie lasat sa iasa, din motive de sanatate, abia dupa ce magistrata ii acordase cuvantul in dezbaterile pe fond. De asemenea, instanta sustine ca maestrul Potomeanu ii vorbise judecatoarei pe un ton ridicat, Stefan apreciind atitudinea drept ireverentioasa.

De asemenea, tribunalul transmite ca „in pofida starii de rau invocate, domnul avocat P.G. A ramas in sala de judecata, pana la finalul sedintei de judecata (inca circa 2 ore), interval de timp in care a iesit si a revenit in sala, de cateva ori.

Pe parcursul sedintei de judecata din data de 25.02.2020, nu s-a constatat, in niciun moment, ca domnul avocat P.G. sa fi lesinat fie in sala de sedinta, fie pe holurile instantei, aceste aspecte reiesind si de pe inregistrarile video din sala de sedinta si de pe holurile Tribunalului Iasi.

Analiza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale instantei de pe traseul de la intrarea in Palatul de Justitie din Iasi si pana la sala de judecata, cat si din sala de judecata nu a evidentiat momente din care sa reiasa ca domnului avocat P.G. i s-ar fi facut rau si, cu atat mai putin, ca ar fi lesinat.

De asemenea, analiza acelorasi imagini nu releva ca domnului avocat i s-ar fi acordat ingrijiri specifice sau ca acestuia i s-ar fi administrat vreun medicament oral sau injectabil, deplasarea domnului avocat P.G. atat la intrarea in sediul instantei, cat si la iesire (dupa terminarea sedintei), inclusiv pe holurile instantei, fiind una normala.

In zilele imediat urmatoare sedintei de judecata din data de 25.02.2020, domnul avocat P.G. a fost prezent in incinta Palatului de Justitie, participand ca avocat la judecarea altor cauze”, mai arata Tribunalul Iasi.

>> Comunicatul complet al Tribunalului Iasi

Sursa foto Potomeanu: Dezvaluirea.ro

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.